Sir Richard Branson brengt bezoek aan Nederland

DEN HAAG – De Britse ondernemer Sir Richard Branson, grondlegger van het Virgin-concern, brengt een bezoek aan Nederland. Hij woonde onder meer in Den Haag een congres bij over ruimtetoerisme. Na afloop ging hij naar Rotterdam. In theater De Doelen is hij ‘s avonds te gast bij de College Tour. Het interview met Twan Huys en studenten wordt op zaterdag 19 november uitgezonden.

Sir Richard Branson ontvangt in Den Haag een prijs van de International Space Transport Association (ISTA). Dat is een in Nederland gevestigde organisatie die commerciƫle ruimtevaart wil bevorderen. Met het bedrijf Virgin Galactic biedt Branson ruimtevluchten aan. De Brit heeft naar eigen zeggen enkele honderden kaartjes aan toekomstige ruimtetoeristen verkocht. Voor omgerekend 145.000 euro per stuk gaan de klanten twee uur lang de ruimte in. De eerste vlucht moet binnen enkele jaren worden uitgevoerd.