De Gelaarsde kat doneert maand eten aan de Amsterdamse poezenboot

AMSTERDAM – Ter ere van de release van zijn 3D film bracht de Gelaarsde Kat een bezoekje aan de Poezenboot in Amsterdam.

De poezen op de boot keken wel even raar op, toen er zo’n grote kat op hun boot verscheen.
Hij doneerde een maandlang kattenvoer, zodat ook de katten in de feestmaand lekker kunnen smullen.

Premiere Dolfje Weerwolfje in Carre Amsterdam

Op Zaterdag 26 November ging in theater Carre in Amsterdam de film Dolfje Weerwolfje in premiere,

De film is gebaseerd op de boeken van Paul van Loon, over een jongetje wat in de nacht van zijn 7de verjaardag verandert in een wit pluizig wolfje.

 

In de film spelen,Ole Kroes,Kim van Kooten,Remko Vrijdag,Maas Bronkhuyzen,Joop Keesmaat en Trudy Labij.


Beau Monde Awards in het Amstel hotel in Amsterdam

AMSTERDAM – Donderdag 24 November waren de Beau Monde Awards in Amsterdam. Wendy van Dijk heeft de Cover Girl Award in de wacht gesleept. De presentatrice werd benoemd tot mooiste covermodel van tijdschrift Beau Monde, dat donderdagavond weer de Beau Monde Awards uitreikte in het Amsterdamse Amstel Hotel. Presentatrice Anouk Smulders werd verkozen tot stijlvolste glamourvrouw van Nederland.De blondine mocht daarvoor de Style Award in ontvangst nemen. Actrice Liz Snoijink won de Make Over Award, omdat ze de meest geslaagde makeover onderging. Actrice Liza Sips kreeg de Leco Look Award voor de mooiste make-up door visagist Leco van Zadelhoff.

Koninklijke premiere eerste Nederlandse 3D film “Nova Zembla”

 

Op maandagavond 21 november vondt in aanwezigheid van Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden de galapremière plaats van de epische speelfilm Nova Zembla van regisseur Reinout Oerlemans. De hoofdrolspelers Robert de Hoog, Derek de Lint, Victor Reinier, Teun Kuilboer, Semmy Schilt, Jan Decleir en Doutzen Kroes maakten eveneens hun opwachting op de rode loper van het Amsterdamse RAI Theater.

 

De film Nova Zembla is gebaseerd op een wereldberoemde episode uit de geschiedenis van Nederland; de legendarische zeereis uit 1596 die onder leiding stond van Willem Barentsz. De spektakelfilm laat in 3D het verhaal zien over overleven onder erbarmelijke omstandigheden en het uithoudingsvermogen van de bemanning. Nova Zembla draait vanaf 24 november in alle bioscopen.

 


Presentatie El Bulli cooking in progress

Op maandag 21 november vondt de feestelijke lancering plaats van de Culinaire Hommage aan Ferran Adria door 10 Nederlandse en Vlaamse sterrenchefs.

.O.a. Jonnie Boer, Ron Blaauw, Kobe Desramaults, Angelique Schmeinck, Edwin Vinke, Dave de Belder, Kristof Coppens, Niven Kunz, Moshik Roth en Francois Geurds vertellen dit in film, foto en recept. Hun persoonlijke verhalen schetsen, in combinatie met de documentaire, de extreme veelzijdigheid van de Catalaanse duivelskunstenaar. Zo wordt duidelijk dat Ferran Adria behalve sterrenchef tevens o.a. entertainer, kunstenaar, vrijheidsstrijder, architect en wetenschapper is. 

 

OuweHoeren in premiere tijdens IDFA

AMSTERDAM-Louise en Martine Fokkens leven en overleven al bijna 50 jaar op de walllen. Er is in die tijd heel wat veranderd. Niemand kan ons beter inwijden in de intrigerende wereld van de betaalde liefde, dan de tweelingzussen Louise en Martine. Al ruim 50 jaar zijn zij bekende gezichten op de Amsterdamse wallen. ‘Ouwehoeren’ is een film over het leven van deze twee opmerkelijke vrouwen en laat zien wat gewoonlijk achter de gesloten gordijnen van het vak verborgen blijft. Rob Schröder en Gabrielle Provaas volgden de dames Fokkens de afgelopen jaren en legden dit vast in de documentaire.

 

 

 

 

Pathe Arena verandert in Zuidpool tijdens premiere Happy Feet 2

AMSTERDAM-De ingang van Pathe Arena in Amsterdam was voor de premiere van Happy Feet 2 verandert in de Zuidpool.

Compleet met sneeuw werden de bezoekers ontvangen op een witte loper.

In Happy Feet 2, het vervolg op de met een Oscar bekroonde animatiefilm Happy Feet, keren we terug naar het adembenemende landschap van Antarctica, in betoverend 3D. Mumble, de meester van de tapdance, heeft een probleem: zijn zoontje Erik heeft helemaal niets met dansen. Het wordt voor Mumble allemaal nog vervelender als Erik kennismaakt met Sven, een pinguïn die alles kan, zelfs vliegen.

Naast Alain Clark als pinguïn Mumble, zijn de stemmen te horen van Edsilia Rombley als Gloria, Robert ten Brink als Lovelace, en zal Jada Borsato als Boadicea haar eerste stapjes zetten in de wereld van de film. Edwin Evers leent zijn stem aan garnaal Will, naast Guus Meeuwis als zijn beste vriend Bill.

Sinterklaas en Amerigo bij premiere Bennie Stout in het DeLaMar in Amsterdam

AMSTERDAM – In het DeLaMar theater in Amsterdam was een speciale premiere van Bennie Stout.
Een eervol betoon aan de Sint en zijn gepensioneerde Amerigo.
Honderden kinderen wachte in spanning op de komst van Sinterklaas en zijn zwarte pieten.

Ook ondersteunt de premiere twee kinderprojecten van global community GET IT DONE. Actrice Hanna Verboom, die een hoofdrol in Bennie Stout speelt, selecteerde de theater- en muziekprojecten waarmee straatkinderen in Zuid Afrika en Indonesië even aan het harde straatleven kunnen ontsnappen en gestimuleerd worden hun mogelijkheden en dromen te ontdekken. GET IT DONE is een nieuwe, transparante en persoonlijke manier om kleinschalige ontwikkelingsprojecten te creëren, te promoten en te ondersteunen. www.getitdone.org.

Presentatie biografie “Het Complete Verhaal”van de Zangeres Zonder Naam

HILVERSUM – In de Vorstin in Hilversum presenteerde en overhandigde Ben Holthuis het eerste exemplaar van de biografie Het complete verhaal van De Zangeres Zonder Naam Mary Servaas.De eerste exemplaren gingen naar Adri-Jan Hoes,Imca Marina en de neef van Mary Servaas Herman Jongman

Veel van de aanwezige hadden elkaar lange tijd niet gezien, het was een feest van herkening.Aanwezig waren oa. Bas van Toorn,Imca Marina,Ronnie Tober,Ben Cramer,Conny Vink,Coby van Voskuylen, Frank & Mirella,Astrid Nijgh,Jacques Herb en Sjef Scholte.

Sir Richard Branson brengt bezoek aan Nederland

DEN HAAG – De Britse ondernemer Sir Richard Branson, grondlegger van het Virgin-concern, brengt een bezoek aan Nederland. Hij woonde onder meer in Den Haag een congres bij over ruimtetoerisme. Na afloop ging hij naar Rotterdam. In theater De Doelen is hij ‘s avonds te gast bij de College Tour. Het interview met Twan Huys en studenten wordt op zaterdag 19 november uitgezonden.

Sir Richard Branson ontvangt in Den Haag een prijs van de International Space Transport Association (ISTA). Dat is een in Nederland gevestigde organisatie die commerciële ruimtevaart wil bevorderen. Met het bedrijf Virgin Galactic biedt Branson ruimtevluchten aan. De Brit heeft naar eigen zeggen enkele honderden kaartjes aan toekomstige ruimtetoeristen verkocht. Voor omgerekend 145.000 euro per stuk gaan de klanten twee uur lang de ruimte in. De eerste vlucht moet binnen enkele jaren worden uitgevoerd.