Relaese Mason Garments SS12 bij Giovanni Laisina

Op 28 maart 2012 vormde The Sopranos Piano Bar in het hart van onze hoofdstad het decor van de release party van de spring/summercollectie 2012 van het Amsterdamse schoenen – en accessoiresmerk Mason Garments. Op deze avond werdt ook de schoen gepresenteerd die Mason Garments in samenwerking met fashion stylist Giovanni Laisina naar buiten zal brengen.

Kim Feenstra, Danielle van Aalderen Ben Saunders Yes-r en Michael Mendoza kregen uit handen van Giovanni hun paar aangereikt.

Premiere Cirque du Soleil”Corteo” in Amsterdam

Corteo, wat ‘processie’ betekent in het Italiaans, is een vrolijke stoet, een feestelijke parade vanuit het perspectief van een clown. In de show smelt de passie van de acteurs samen met de elegantie en de kracht van onze acrobaten. Zij nemen het publiek mee naar een theatrale wereld vol entertainment, comedy en spontane actie in een mysterieuze ruimte tussen hemel en aarde.

De clown stelt zich zijn eigen teraardebestelling voor in een carnavalssfeer, terwijl zorgzame engelen stil de wacht houden. In de show worden groot en klein, spot en tragiek, en de magie van perfectie en de charme van imperfectie naast elkaar gezet als toonbeeld van de kracht en kwetsbaarheid van de clown, maar ook van zijn wijsheid en vriendelijkheid. Het is een uiting van de menselijke trekken die wij allen bezitten. De muziek, bij tijden uitgelaten en speels, maakt van Corteo een tijdloos feest waarin de illusie de realiteit tart.

Premiere American Pie “The Reunion” in Pathe Arena

De hele vriendengroep komt terug naar East Great Falls voor hun 10-jaarlijkse schoolreünie. Iedereen vertelt over de goede oude tijden, met de beangstigende gedachte in het achterhoofd dat ze nu geen losbollige tieners meer zijn. Jim en Michelle hebben een klein zoontje en Jim weet nog niet goed hoe hij zich moet gedragen als vader. Michelle kan niet stoppen met praten over Band Camp sinds ze er leider is geworden. Kevin valt opnieuw als een steen voor Vicky, en Oz heeft weer contact met Heather. Een aantal dingen zullen veranderen na de reünie…

SLAM!FM deed een live radio en tv-uitzending verslag vanaf de première en de avond werdt afgesloten met een hilarisch taartengevecht met SLAM!FM dj´s en luisteraars die streeden om de laatste toegangskaarten voor de première!

Castingdag “Spijt!” naar het boek van Carry Slee

Dave Schram is begonnen met het verfilmen van het boek van Carry Slee “Spijt”

Iedereen speelde een korte scène die door filmprofessionals, waaronder vierdeklassers van Faaam Mediacollege te Amsterdam, op video werdt vastgelegd. De beste honderd mogen voor een vervolg casting terugkomen op het kantoor van Shooting Star. Regisseur Dave Schram, Maria Peters, die samen met Dick van den Heuvel verantwoordelijk is voor het scenario, en Carry Slee maken samen met producent Hans Pos de uiteindelijke keuze wie welke rol zal spelen. De film Spijt! is na Afblijven, Timboektoe, Radeloos, Lover of Loser en Razend de zesde Carry Slee-film. Carry Slee is daarmee de meest verfilmde kinderboekenschrijfster.

Cast American Pie in Amsterdam voor de premiere van American Pie “The Reunion”

Cast leden  Seann William Scott, Eddie Kaye Thomas, Thomas Ian Nicholas en Tara Reid en de regiseur’s Hayden Schlossberg en Jon Hurwitch zijn in de hoofdstad voor de premiere van American Pie “The Reunion”.Alle oude bekenden uit de populaire American Pie-films zijn weer bij elkaar in de film American Reunion. Ouder zijn ze in ieder geval, maar wijzer?

Bij het Sofitel Legend The Grand hotel kregen zij Dutch Pie aangeboden.

De film draait vanaf 5 april in de bioscoop.

Renee Wegberg als heks Elphaba in Wicked

In de Hitmusical Wicked speelt Renee Wegberg de rol van de groene heks Elphaba.Naast Celine Purcell(Glinda)die al eerder haar debuut maakte,  zal binnenkort Ferry Doedens in Wicked zijn rol innemen.

WICKED vertelt het weergaloze verhaal van de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de blonde, populaire en stijlvolle Glinda en de groene, onbegrepen en strijdlustige Elphaba. WICKED, de hitmusical waarin niets is wat het lijkt en waarin vriendschap, eigenzinnigheid en oprechtheid weten te overwinnen. Met onder anderen Chantal Jansen, Celine Purcell, Jim Bakkum, Willemijn Verkaik, Renee Wegberg, Bill van Dijk en Pamela Teves.

Intieme premiere Anton Corbijn “Inside Out”

Een uiterst intiem portret van Anton Corbijn, een van de meest invloedrijke visueel kunstenaars van de afgelopen decennia. De film geeft een nog niet eerder vertoond inzicht in zijn complexe karakter en werkwijze. Klaartje Quirijns volgde Anton Corbijn gedurende meer dan drie jaar in zijn werk is als fotograaf, filmmaker en ontwerper. Hij doolt over de wereld en is altijd met zijn werk bezig. De opoffering van zijn privéleven versus het bereiken van een groot publiek en erkenning versus eenzaamheid, vormen de rode draad van deze onthullende film.

Wakkerdier en Biologische Hoeve Biesland luiden de lente in met een Koeiendans

Bij Biologische Hoeve Biesland werd dit jaar de eerste dag van de lente gevierd met een koeiendans.De koeien die na de winter de eerste weidegang maken gaan uit hun dak als ze het gras onder de hoeve krijgen.

De temperatuur loopt op, de zon schijnt, dus hoog tijd voor de Nederlandse biologische koeienboeren om hun koeien weer de wei in te laten. Dit is elk jaar weer een prachtig gezicht; rennend, springend en dansend van blijheid gaan de dames de eerste grassprietjes tegemoet. De boeren en Wakker Dier delen dit moment graag en nodigen daarom iedereen uit dit schouwspel te bekijken. De première in Delfgauw in inmiddels geweest, maar er zijn nog meer koeiendansen door het hele land, kijk op www.wakkerdier.nl voor de lokaties.

Premiere Quiz in Tuschinski

De film Quiz vertelt over de bekende quizmaster LEO VANDERMOLEN (Barry Atsma) die in een restaurant lastig gevallen wordt door een MAN (Pierre Bokma) die beweert zijn vrouw en dochter te hebben ontvoerd. Er ontstaat een macaber spel waarin de quizmaster opeens de kandidaat blijkt te zijn.

Quiz, de tiende speelfilm van de bekende regisseur Dick Maas, draait vanaf 22 maart in de bioscopen.

Uitreiking Rembrandt awards 2012

Maandag 12 maart was het weer zover. De uitreiking van de Rembrandt Awards 2012, de enige Publieksprijs voor film in Nederland. Ieder jaar wordt het aantal stemmen meer, ieder jaar groeit de belangstelling  en ieder jaar wordt het belang van de Rembrandt Award voor de filmmakers groter. Dit jaar hebben we besloten om een extra categorie aan de lijst toe te voegen: de Rembrandt Award voor de Beste Jeugdfilm. Nederland blijkt zo goed en zo creatief te zijn op het gebied van produceren voor een specifieke jonge doelgroep dat wij vinden dat een aparte Rembrandt-categorie op zijn plaats is.

De grote winnaar is Gooische Vrouwen als Beste Speelfilm. Carice van Houten is wederom benoemd als Beste Nederlandse Actrice.De prijs voor beste acteur ging naar Rutger Hauer  voor zijn rol als Freddie Heineken in De Heineken Ontvoering. Beste Jeugdfilm ging naar Razend van Dave Schram. Hans Kemna kreeg een Ere Rembrandt uitgereikt van Paul Verhoeven. Het nummer ‘Hoeren Neuken Nooit Meer Werken’ van zangeres Corry Konings, is verkozen tot beste filmtitelsong van 2011.De prijs voor beste  buitenlandse film ging naar Harry Potter and the Deathly Hallows: Part  2. Colin Firth werd uitgeroepen tot beste buitenlandse acteur voor zijn rol in The King’s Speech en Natalie Portman kreeg de prijs voor beste buitenlandse actrice in Black Swan.