Vip-Live unplugged in het Compagniecafe

Het Compagniecafe is eens in de maand de plek waar door bekende nederlanders muziek word gemaakt.De januari editie was een unplugged versie waar akoestisch de mooiste songs werden uitgevoerd.

Dit live muziek evenement wordt georganiseerd door acteur en singer/songwriter Jon Karthaus. Hij kwam op het idee toen hij met andere acteurs en actrices steeds vaker muziek ging maken.

Sepehr Maghsoudi toont collectie ‘Running Through Walls’ in Amsterdam

AMSTERDAM – De jonge Nederlandse modeontwerper Sepehr Maghsoudi presenteerde donderdag 26 januari in het Kunstenhuis op het Amsterdamse Westergasfabriekterrein zijn nieuwste  wintercollectie 2012/2013 ‘Running Through Walls’ met een wervelende show aan de pers en genodigde. Sepehr Maghsoudi (29) brak in 2010 door na zijn deelname aan het televisieprogramma ‘Project Catwalk’ en kreeg in 2011 de eerste Arnhemse Fashion Award voor Beste Designer.

De show werd door Jessica Mendels gepresenteerd en de modellen liepen op live opera muziek over de catwalk.

Sepehr Maghsoudi toont collectie ‘Running Through Walls’ in Amsterdam

AMSTERDAM – Een kijkje achter de schermen tijdens de voorbereiding van de perspresentatie van “Running Trough Wall’s”. De jonge Nederlandse modeontwerper Sepehr Maghsoudi presenteerde vrijdag 27 januari in het Kunstenhuis op het Amsterdamse Westergasfabriekterrein zijn nieuwste  wintercollectie 2012/2013 ‘Running Through Walls’ met een expositie. Sepehr Maghsoudi (29) brak in 2010 door na zijn deelname aan het televisieprogramma ‘Project Catwalk’ en kreeg in 2011 de eerste Arnhemse Fashion Award voor Beste Designer.

Premiere Black Out in Tuschinski Amsterdam

Op de dag voor zijn huwelijk wordt ex-crimineel Jos Vreeswijk wakker met een pistool in zijn hand naast een onherkenbaar lijk. De onderwereld beschuldigt hem bovendien van het stelen van twintig kilo cocaïne. Jos krijgt 24 uur de tijd om alles op te lossen. Bijkomend probleem is echter dat hij een black out heeft. Lukt het hem om te voldoen aan het ultimatum en op tijd te zijn voor zijn eigen huwelijk.

Bij de premiere in het Tuschinski Theater werd de premiere bezocht door oa, Raymond Thiry, Kim van Kooten, Ursul de Geer, Robert de Hoog, Renée Fokker, Bas Keijzer, Marwan Kenzari, Horace Cohen, Katja Römer-Schuurman,Birgit Toonen-Schuurman, Jolanda van den Berg, kickbokser Sem Schilt, de rappers Willie Wartaal en Kempi, de bandleden van de rockband Go Back To The Zoo (titelsong) Cas Hieltjes, Teun Hieltjes, Bram Kniest en Lars kroon, regisseur Arne Toonen.

Modefabriek in de Amsterdamse RAI

De 32ste editie van Modefabriek in de Amsterdamse RAI, een vakbeurs waar meer dan 600 labels hun kleding, schoenen, tassen en accessoires presenterden aan de detailhandel.
Modefabriek is de grootste modebeurs in de Benelux. Tijdens deze editie van Modefabriek zijn de nieuwste trends voor het herfst/winterseizoen 2012/2013 te bezichtigen en te bestellen. De beurs wordt twee keer per jaar georganiseerd.

 

Premiere War Horse in de RAI in Amsterdam

In de RAI in Amsterdam is de film War Horse in premiere gegaan.

War Horse van regisseur Steven Spielberg over vriendschap, hoop en wilskracht. Het verhaal is gefilmd tegen de achtergronden van het Engelse platteland en in Europa tijdens de Eerste Wereldoorlog. In War Horse ontstaat een opmerkelijke vriendschap tussen een paard genaamd Joey en de jongeman Albert, die hem temt en traint. Als Joey en Albert gescheiden worden zien we de bijzondere reis van het paard gedurende de oorlog. Joey inspireert en verandert het leven van iedereen die hij tegenkomt – Britse cavalerie, Duitse soldaten en een Franse boer met zijn kleindochter. Het verhaal bereikt zijn emotionele climax in het hart van Niemandsland.

War Horse is begonnen als een succesvol boek en werd daarna een gigantische internationale hit op Broadway. Nu is het door een van de beste regisseurs in de filmgeschiedenis verfilmd.

 

‘The muppets are back’ in première in Tuschinski Amsterdam

In het Amsterdamse Tuschinski theater was de Nederlandse première van de Disney-film The Muppets are back!

Wanneer  Walter met zijn vrienden Gary en Mary ontdekken dat de rijke oliemagnaat Tex Richman kwade bedoelingen heeft met de The Muppets Studios gaan de drie vrienden opzoek naar de Muppets.

Samen met Kermit en Miss Piggy willen ze een grote Muppetsshow organiseren, om zo geld op te halen om The Muppets Studio te redden.Dit is lastig omdat de Muppets al jaren hun eigen leven leiden.

De film draait vanaf 8 februarie in de bioscoop.

Premiere SüSKIND in het Muziektheater in Amsterdam

In het Muziektheater in Amsterdam is de film SüSKIND in premiere gegaan.

De film gaat over het door de nazi’s bezette Amsterdam de Joodse Walter Süskind besluit handjeklap met de SS te spelen. Het is een levensgevaarlijk kat- en muisspel, waarmee hij honderden kinderen van transport naar de concentratiekampen weet te redden. Terwijl de razzia’s toenemen en het net zich verder sluit rond de Joodse gemeenschap, riskeert Walter alles wat hem lief is en toont hij de moed van een held. Een even aangrijpende als adembenemende, waargebeurde geschiedenis.

Premiere “DOODSLAG” in het Parktheater in Eindhoven

EINDHOVEN-In het Parktheater in Eindhoven was de premiere van de film “DOODSLAG”. De film met in de hoofdrol Theo Maassen gaat over het toenemende geweld tegen de Hulpverlening.

Doodslag vertelt het verhaal van ambulancebroeder Max die in zijn werk belemmerd wordt door hufterig gedrag. Hij slaat, daartoe mede aangezet door een televisieoptreden van een beroemde cabaretier, op een dag letterlijk van zich af met grote onbedoelde gevolgen.

Naast Theo Maassen, worden er hoofdrollen vertolkt door onder anderen Maryam Hassouni en Gijs Scholten van Aschat. Verder is er een verrassende invulling gegeven aan een aantal bijrollen. Zo zijn Najib Amhali, Martijn Koning en Eric van Sauers te zien in de film. Marcel Lenssen schreef het scenario.

“DOODSLAG”  is vanaf 12 januari te zien in de bioscoop.

Record aantal Nieuwjaarsduikers Scheveningen 2012

Zoals ieder jaar is het op 1 januari de traditie om het nieuwe jaar met een duik in zee fris te beginnen.

Dit jaar waren er mede dankzij de temperateur een record aantal duikers voor de Unox duik.                                                                                                                         De grens van 10.000 duikers werd gehaald en enkele nieuwjaarsduikers moesten buiten het afgezette gebied hun nieuwjaarsduik maken.

De gebroeders Ko zorgde voor de muzikale opwarming.

In heel Nederland werd op 89 plaatsen een nieuwjaarsduik georganiseerd.